dinsdag 24 februari 2015

Een bijzondere ontmoeting

Eigenlijk hoef ik er niet zoveel over te vertellen.....Heel dankbaar dat ik dit Bosuiltje heb mogen en kunnen ontmoeten. Ik word er nog iedere keer als ik eraan denk helemaal blij van!

En daar bleef het niet bij! Ook kwam ik oog in oog te staan met een prachtige buizerd, van zó dichtbij! Het fotograferen van buizerds vind ik niet makkelijk en meestal zijn de foto's dan ook niet het plaatsen waard. Op de een of andere manier mocht het me nooit lukken, de foto was altijd onscherp, of de buizerd stond maar voor de helft in beeld door het wegvliegen, een takje voor zijn hoofd door de wind waarna hij meteen weer wegvloog, of gewoon veelste ver weg. En je zal altijd zien wanneer ik geen camera bij me had dat ze gewoon bleven zitten op een paaltje of in de boom vlak bij mij. Ik moest er altijd wel om lachen en genoot toch iedere keer van het feit dat er eentje bij me in de buurt was. Ik zag het als een uitdaging en ik wist dat het me ooit zal gaan lukken om een foto te maken waar een buizerd duidelijk en goed op te herkennen is.
Toevallig had ik deze foto zo'n anderhalve week op facebook gezet, een jaar geleden kon ik deze foto maken, yes! Eindelijk was het me gelukt!


En een paar dagen geleden kreeg ik nog een betere kans op dezelfde dag dat ik een Bosuil had gezien, mijn dag kon echt niet meer stuk!


Doordat hij door het geluid van mijn camera het niet meer vertrouwde, vloog hij even een stukje verder en kon ik daarna nog een foto maken, net voordat hij er weer vandoor wilde gaan.
Ik ben hem niet meer achterna gegaan, ook al zat hij niet al te ver van mij vandaan, ik wilde hem niet nog verder storen.


Nog een paar foto's van een zwaan en een koppeltje kuifeenden die daar ook vlakbij zaten.


4 opmerkingen:

 1. Hoi Anouk,
  Gave foto's!!
  Geweldig die uil. Ook die buizerd heb je mooi weten te fotograferen.
  Die zwaan is ook echt prachtig, wat een kleuren. Mooi zo in het warme licht.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoek wat een dag had jij eerst dat Bosuiltje, fantastisch om z,on mooi momenr me te maken en dan die Buizerd je maakt mij hardstikke jaloers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Anouk, der Waldkauz ist sehr schön fotografiert, ich hatte mal das Glück das mir ein Ästling vor die Füsse gefallen ist, Jetzt habe ich sieben Nistkästen aufgehängt und hoffe das sie angenommen werden...
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's Anouk!!

  Groetjes,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen