maandag 21 juli 2014Eindelijk weer eens een blogbericht! Vanwege mijn gezondheid ben ik nog steeds weinig tot eigenlijk niet in staat om met mijn camera op pad te gaan. De drang om de natuur in te gaan is héél groot. 3 weken geleden voelde ik mij goed genoeg om met de auto een klein rondje door de Biesbosch te rijden. Achteraf heel blij dat ik mijn camera toch heb meegenomen ondanks ik mij daar eigenlijk niet goed genoeg voor voelde, als ik hem eenmaal vast heb is het moeilijk om te stoppen!! Ik had mijn 50-200mm lens erop gedaan, toch een beetje zoom en niet al te zwaar. In dat kleine rondje heb ik zoveel gezien! Het was echt genieten! Het begon al met een reebokje tussen het graan, hij stond erg verstopt, maar gelukkig viel mijn oog erop! Ik heb een paar foto's gemaakt, maar daarna vooral van het moment genoten. Het was fijn om weer eens zelf op pad te zijn en dan oog in oog te mogen staan met dit mooie dier, die mij even in de gaten hield, maar daarna weer rustig zijn gangetje ging. Het graan stond zo hoog dat zijn kopje moeilijk op de foto te krijgen was, er zat elke keer een graantakje voor zijn ogen.
Vervolgens heb ik nog haasjes gezien, een biddende buizerd, die ik niet op de foto kreeg want het was aardig ver weg, mooie luchten, een Kleine karekiet die mij volledig vertrouwde en eigenlijk ook wel heel leuk vond. Ik was uit de auto gestapt en hij volgde mij waar ik ook heen ging en begon mooi te zingen als ik stil stond, ik heb met een grote glimlach op mijn gezicht enorm genoten van dat kleine dappere vogeltje. En als laatste weer op weg naar huis een kudde jongen paarden bij de rivier die met elkaar aan het stoeien waren. Even was ik helemaal weg uit de realiteit van het ziek zijn, volledig in verbinding met de natuur en de dieren, helemaal in het nu. Wat een fijn uurtje!Deze foto heeft op de website van Vroege Vogels nog een ere plaats gekregen, zo'n verrassing! Kievit (Vanellus vanellus) 


 Moeder liefde


Dit lieve kleine lammetje was heel aanhankelijk,  Ze kwam heel zachtjes met haar hoofdje tegen die van mij aan en vond het heerlijk om ondertussen geknuffeld te worden :-)

Kleine karekiet (Acrocephalus scripaceus) 
 Een heel fijne plek aan de Kop


 Atalanta (Vanessa Atalanta)


7 opmerkingen:

 1. Lieve Anouk,

  Wat een onwijs mooie foto's! Het nieuws dat je zelf op pad bent geweest met jou camera maakt mij ook erg blij. Wat onwijs fijn dat jij dit kon doen! Hoop dat je hierdoor even op heb kunnen laden. Prachtige foto's om na te genieten :)

  Liefs,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit mooi Anouk die vechtende paarden geweldig en de Atlanta en dat hertje tussen het graan klasse je hebt het toch maar mooi gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anouk
  met deze foto's kan je tuis komen erg mooi.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je eindelijk er weer eens op uit hebt kunnen trekken. Mooie foto's en hopelijk het begin van weer meer fotograferen. Ik heb het gemist hoor. Ik vind de karekiet mooi geschoten hoor, zelf heb ik er nog nooit een te zien gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen