donderdag 2 februari 2012

De Merwelanden

Gisteren aan het einde van de ochtend ben ik nog even met mijn camera naar de Merwelanden geweest. Ik had als doel om een goeie foto van een Roodborstje te maken. Het duurde niet lang of ik zag er een. Wat heeft het Roodborstje me heel erg moeilijk gemaakt zeg! Ik ben ook niet helemaal tevreden met de foto's maar sommige kunnen er wel mee doorgaan . Na een tijdje ben ik even op een trapje gaan zitten in de hoop dat het Roodborstje een beetje in de buurt zou komen. Heel dicht naast mij hoorde ik wat geritsel waarop ik mijn hoofd omdraaide en daar zat een heel klein 'veld' muisje, zich te wassen op nog geen halve meter afstand!!! Hij keek me zo lief aan met zijn zwarte kraaloogjes... Helaas toen ik voorzichtig mijn camera zijn kant op draaide schoot hij weg onder al die takken die op de grond lagen. Goed dik ingepakt tegen de kou ben ik na een poosje weer verder gaan lopen, het muisje liet zich natuurlijk niet meer zien. Eindje verder op zat een prachtige lichte buizerd in een boom aan het water, ook die heb ik niet op tijd vast kunnen leggen, doordat er 5 zwanen overvlogen, waarvan ik óók geen foto heb kunnen maken, door alle bomen die in de weg stonden. Het was echt zo'n dag dat het niet mocht lukken!! Mijn voeten waren inmiddels helemaal bevroren en mijn handen werden ook al stijf van de kou dus besloot maar terug naar de auto te gaan... Mijn camera weggestopt en op het punt de auto in te stappen hoorde ik Staartmeesjes. Besloot toch nog even mijn camera tevoorschijn te halen en met succes! Ze waren erg snel en bewegelijk maar ben best tevreden met dit resultaat. En tussen de Staartmeesjes had ik ook voor mij de eerste keer een Matkopmees gespot!! Ook doken er twee Lijsters op die zich nog even lieten fotograferen. Al met al toch nog best een geslaagde ochtend, ik heb in ieder geval heerlijk van dit winterweer genoten!

Staartmeesjes
MatkopmeesjeLijster
13 opmerkingen:

 1. Bijzonder fraaie opnames Anouk,
  altijd leuk die kleine vogeltjes maar vaak ook lastig te fotograferen.

  welk objectief gebruik jij hiervoor.

  Groet, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Joop! Ze zijn zeker lastig te fotograferen. Ik heb hier een AF-S Nikkor 28-300mm gebruikt.

   Verwijderen
 2. Hoi Anouk
  ik heb genoten van je mooie foto's.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt een mooie wandeling gemaakt, de vogels heb je er mooi op weten te krijgen, het blijven snelle jongens, ze zijn jou eerder dan wij hem..;-) ze staan er prachtig op.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nummer een, elf, twaalf en dertien vind ik zo mooi!!! Hoewel ik moet toegeven dat ik de hele serie erg mooi! Gewoon genieten om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's en leuke blog! Ben gelijk volger geworden. Mede omdat ik in het gebied woon waar jij foto's maakt.
  Gr Bernard van kapel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Anoek,

  Hele mooie serie laat je hier zien, vooral de Staartmezen zijn erg mooi geworden. Ook leuk om te zien dat je zomaar een zwartkopmees op de foto kon zetten.


  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh wat heb je die staartmeesjes mooi. Ook de lijsterfoto's zijn prachtplaatjes, en wat is dat roodborstje toch een schattig en fotogeniek vogeltje. Wat leuk dat je een zwartkopmees voor de lens kreeg.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gewelsig om ook deze blog (via Canada) te mogen vinden, ik zal meteen een favourite toevoegen aan mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Anouk,

  altijd leuk die staartmeesjes. De zwartkopmees is een niet bestaande soort. De term wordt gebruikt wanneer er een matkop of glanskop op de foto staat maar men niet weet welke het is. Het verschil is ook zeer moeilijk vast te stellen. Het geluid helpt daar nog het beste bij. En als biotoop zien we de matkop meer in de nattere broekbosjes met dode bomen en vergelijkbare biotopen.
  De zanglijster is weer met zijn zang begonnen. De lente komt eraan.

  BeantwoordenVerwijderen